• Historie

 • Ouder dan 1985

  In tegenstelling tot wat het jaartal 1985 in de naam doet vermoeden, wordt er al sinds het begin van de 20e eeuw gevoetbald op de Bilderberg. Illustere namen als TOGO, Oosterbeekse Boys, SV Bilderberg, Abstinentia, Velox, Oosterbeek en Ostrabeke fuseerden keer op keer en uiteindelijk werd op 16 augustus 1985 de Oosterbeekse Voetbalcombinatie 1985 opgericht, genaamd OVC’85. Zo ontstond een vereniging van ruim 600 leden met een zaterdag- en zondagafdeling, senioren en jeugd en zowel vrouwen- als herenelftallen. In 1987 splitste een deel zich weer af en richtte de zaterdagvereniging Ostrabeke op, maar sinds 2013 is OVC’85 de enige voetbalclub in Oosterbeek. De vereniging heeft circa 700 leden, bestaande uit meer dan 40 teams waarvan veel jeugdteams. Ook voor de kleinsten, de mini’s en de zogenaamde Champions League is er plaats. OVC’85 is er voor iedereen in Oosterbeek en de gemeente Renkum die wil gaan voetballen.

 • OVC'85 1

  Het eerste elftal van OVC’85 startte in seizoen 1985 -1986 in de vierde klasse van de KNVB. In de jaren daarna werd niet alleen het toen hoogste amateurniveau gehaald, maar uiteindelijk ook het laagste. OVC’85 speelde namelijk zowel in de hoofdklasse B als in de zesde klasse. Vanaf 2010/2011 speelde het eerste elftal op de zondag. Sinds het seizoen 2017/2018 speelt het eerste elftal op zaterdag en het team startte toen in de 4e klasse. In dat eerste seizoen werd direct het kampioenschap gevierd, zodat het eerste nu in de derde klasse uitkomt.

 • De jeugd

  OVC’85 heeft altijd een bloeiende jeugdafdeling gekend en ook dit seizoen zijn er op de zaterdagochtend en -middag bijna 40 jeugdteams op De Bilderberg actief. Het beleid van de vereniging is erop gericht om onze eigen topvoetballers, of dat nu op recreatief of op prestatief niveau is, heel veel plezier te laten hebben bij het voetballen. OVC’85 biedt iedere speler op ieder niveau een passende voetbalopleiding, zodat alle voetballers kunnen zichzelf kunnen blijven uitdagen. De jeugd is de trots en de toekomst van de vereniging en niet alleen het aantal, maar ook het voetbalniveau en de verbondenheid binnen de jeugd groeit gestaag. Als kers op de taart wordt het seizoen voor de jongste jeugd afgesloten met een het pupillenkamp: een fantastisch voetbalfeest in de maand juni.

 • Meisjes en vrouwen

  Vanaf de oprichting heeft OVC’85 ook ruimte geboden aan voetballende meisjes en vrouwen. Sinds een aantal jaren wint het meidenvoetbal terecht aan populariteit en groeit het meisjes- en vrouwenvoetbal aanzienlijk. Binnen OVC’85 speelt op dit moment tot en met de junioren 017 een flink aantal meisjes in gemengde teams mee, zoals ook bij veel andere verenigingen het geval is. Daarnaast is er een Meisjes O17, Meisjes 015, Meisjes 013 en een Meisjes 011, kortom het meisjes- en vrouwenvoetbal floreert!