• Mini's - voetbal voor de allerjongsten

  Kinderen van 4, 5 en 6 jaar kunnen bij OVC'85 spelenderwijs het voetbalspel ontdekken: . Zij trainen iedere zaterdagochtend van 9:30 tot 10:30 in kleine groepjes onder begeleiding van een "mini’s-hoofdtrainer". Met de mini's spelen we vooral voetbal-spelletjes en staat het plezier in voetbal voorop! Daarbij laten we de kinderen vooral zelf ontdekken wat er allemaal met een voetbal kan.

 • Kennismaken met voetbal

  De jongste leden van OVC'85 moeten vooral op een leuke manier kennismaken met voetballen en onze club. Met plezier spelen is voor deze 4-6 jarigen, de mini-pupillen, het allerbelangrijkste. De kinderen moeten de smaak te pakken krijgen van het voetballen met elkaar. De kinderen spelen voor hun lol en ook bij de omstanders moet de spelvreugde eraf spatten. Het leren voetballen begint pas bij de JO-7.

  En hoewel "partijtje-spelen" voor sommige mini's al heel belangrijk lijkt te zijn, is het voor veel mini's ook een (te) spannende vorm. Daarom kiezen we ervoor om mini's vooral spelenderwijs kennis te laten maken met voetbal. Het allerbelangrijkste is en blijft voor deze leeftijdscategorie dat ze na een training onder het genot van een glaasje limonade al weer uitkijken naar de volgende keer dat ze in actie kunnen komen. OVC'85 wil vooral dat de mini-pupillen zich lekker voelen in hun voetbalshirt en dat ze een langdurige band krijgen met onze club.

 • Rol van de ouders

  De training wordt voorbereid en gecoördineerd door de mini's-hoofdtrainer, maar omdat we graag in kleine groepjes werken, zijn er altijd vrijwillige "assistent-trainers" nodig. Hiervoor rekenen we op het enthousiasme van alle aanwezige papa's en mama's. Verder verwachten we dat er per kind altijd een volwassene op het sportpark aanwezig is om eventuele ongelukjes of toiletbezoek op te vangen.

 • Sportkleding voor de mini’s

  Om mee te doen met de mini's heb je sportkleding (T-shirt en sportbroekje) en gymschoenen nodig. De aanschaf van échte voetbalschoenen en scheenbeschermers is zeker aan te raden, maar kun je wellicht even uitstellen totdat je zeker weet dat je mee blijft doen. Hoewel er kleedkamers beschikbaar zijn, komen alle kinderen in hun sporttenue naar de training. Word je lid, dan krijg je van de OVC’85 een officieel clubtenue, een geweldig moment voor iedere mini.

 • Wat heb je nodig

  Om mee te doen met de mini's heb je sportkleding (T-shirt en sportbroekje) en gymschoenen nodig. Je hoeft geen clubkleding aan te schaffen. Als het kouder wordt is ook een trainingspak en evt. een muts en handschoenen (géén sjaals) van belang. De aanschaf van échte voetbalschoenen en scheenbeschermers is zeker aan te raden, maar kun je wellicht even uitstellen totdat je zeker weet dat je mee blijft doen. Hoewel er kleedkamers beschikbaar zijn, komen alle kinderen in hun sporttenue naar de training.

 • Aanmelden voor de mini’s

  Iedereen tussen 4 en 6 jaar is welkom om een paar keer mee te doen en sfeer te proeven. De eerste drie keer kan er vrijblijvend worden meegetraind. Als het bevalt kun je officieel lid worden en mag je ook meedoen met alle activiteiten binnen OVC’85 (oa de paastraining, het Sinterklaasfeest en de pupillendag).

  Meedoen kan eigenlijk altijd. Bel of mail (zie onderstaande contactgegevens) vooraf met de hoofdtrainer van de mini's, zodat je goed wordt opgevangen tijdens je eerste bezoek.

 • Heb je vragen? Wil je een keer meedoen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Josephine Wiese - de Maar via minis@ovc85.nl of 06-20063625.