• Mini's & Champions League

 • Voetbal voor de allerjongsten

  Kinderen van 4, 5 en 6 jaar kunnen bij OVC'85 spelenderwijs het voetbalspel ontdekken. Daarbij maken we onderscheid tussen "Mini-training" en "Champions-League".

 • Mini's

  Mini's zijn kinderen van 4 en 5 jaar en zij worden tegenwoordig O6 genoemd (Onder 6). Zij trainen iedere zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 in kleine groepjes onder begeleiding van een "hoofdtrainer" en "assistent-trainers". Met de mini's spelen we vooral voetbal-spelletjes en staat het plezier in voetbal voorop ! Daarbij laten we de kinderen vooral zelf ontdekken wat er allemaal met een voetbal kan.

  De eerste drie keer kan er vrijblijvend worden meegetraind, nadat er even contact is gelegd met trainer. Daarna dient er een formele aanmelding te volgen.

 • Champions League

  Kinderen van 6 jaar (de O7, Onder7) trainen op de woensdagmiddag (15:00 - 16:00) en spelen iedere zaterdagochtend (8:30 - 9:30) Champions League. De Champions League is een onderlinge competitie, waarbij de kinderen in kleine teams 4-tegen-4 spelen op een kwart veld. Hierdoor kunnen de kinderen heel actief deelnemen aan het spel, krijgen ze veel balcontacten en staat het winnen of verliezen minder centraal. Ook tijdens de training van de Champions League kinderen staat plezier voorop en wordt er soms al iets meer aandacht besteed aan specifieke voetbalvaardigheden.

 • Aanmelden

  Iedereen tussen 4 en 6 jaar is welkom om een paar keer mee te doen en sfeer te proeven. Als het bevalt kun je lid worden en mag je ook meedoen met de mini-toernooitjes, het Sinterklaasfeest, zaalvoetbal en het pupillenkamp aan het eind van het seizoen. Meedoen kan eigenlijk altijd, maar bel of mail vooraf even met de trainer van de mini's en Champions League (zie onderaan) dat je wil komen.

 • Wat heb je nodig

  Om mee te doen met de mini's heb je sportkleding (T-shirt en sportbroekje) en gymschoenen nodig. Je hoeft geen clubkleding aan te schaffen. Als het kouder wordt is ook een trainingspak en evt. een muts en handschoenen (géén sjaals) van belang. De aanschaf van échte voetbalschoenen en scheenbeschermers is zeker aan te raden, maar kun je wellicht even uitstellen totdat je zeker weet dat je mee blijft doen. Hoewel er kleedkamers beschikbaar zijn, komen alle kinderen in hun sporttenue naar de training.

 • Uitgangspunten

  De jongste leden van OVC'85 moeten vooral op een leuke manier kennismaken met voetballen en onze club. Met plezier spelen is voor deze 4-6 jarigen, de mini-pupillen, het allerbelangrijkste. De kinderen moeten de smaak te pakken krijgen van het voetballen met elkaar. Wie er wint is eigenlijk bijzaak. De kinderen spelen voor hun lol en ook bij de omstanders moet de spelvreugde eraf spatten. Het leren voetballen begint pas bij de F-jes.

  En hoewel "partijtje-spelen" voor sommige mini's al heel belangrijk lijkt te zijn, is het voor veel mini's ook een (te) spannende vorm. Daarom  kiezen we er voor om mini's vooral spelenderwijs kennis te laten maken met voetbal. Het allerbelangrijkste is en blijft voor deze leeftijdscategorie dat ze na een training al weer uitkijken naar de volgende keer dat ze in actie kunnen komen. OVC'85 wil vooral dat de mini-pupillen zich lekker voelen in hun voetbalshirt en dat ze een langdurige band krijgen met onze club.

 • Mini-toernooi

  Naast de wekelijkse training organiseren we voor de Champions League kinderen samen met omliggende verenigingen enkele malen per jaar onderlinge toernooitjes. Ook hier geldt: plezier staat voorop en niet het winnen. We spelen tijdens deze toernooitjes dan ook niet om een beker of een finaleplaats en hanteren de spelregels van het KNVB-"welpen-voetbal", dat wil zeggen: 4 tegen 4 op 1/8 veld zonder keepers.

 • Ouders en begeleiding

  De training wordt voorbereid en gecoördineerd door de mini's-trainer, maar omdat we graag in kleine groepjes werken, zijn er altijd vrijwillige "assistent-bondscoaches" nodig. Hiervoor rekenen we op het enthousiasme van alle aanwezige papa's en mama's. Verder verwachten we dat er per kind altijd een volwassene op het sportpark aanwezig is om eventuele ongelukjes of toiletbezoek op te vangen.

 • Heb je vragen, neem dan contact op met de coördinatoren via JO6@ovc85.nl of JO7@ovc85.nl, dan wel via voetbalzaken@ovc85.nl).