• In het voormalige Movieragebouw in Oosterbeek is sinds kort een asielzoekerscentrum gevestigd waar op dit moment ongeveer 90 mensen verblijven. Deze bewoners, jong en oud worden met hulp van COA, haar partners en vooral ook vele vrijwilligers voorbereid op een veilige toekomst (zie voor meer info: www.coa.nl - locatie Oosterbeek).

  • Omdat sport (en met name voetbal) verbindt, hebben de spelers van onze nieuwe JO13 gisteren het AZC bezocht. Doel was plezier en verbindingen maken met deze bewoners. Natuurlijk werd er ook fanatiek een balletje getrapt tegen en met de voetballers van het AZC, hierbij aangemoedigd door veel bewoners. Onder het genot van een drankje en ijsjes werd er na de onderlinge potjes gelachen en in gebaren druk gesproken over de wedstrijdjes, de doelpunten en de gemiste kansen. Vriendschappelijk werd er afscheid genomen door bewoners en de voetballers van OVC85.

    Wil jij ook wat doen voor of met het AZC? Op korte termijn wordt er gestart met een zomerprogramma met oa sport, muziek, film, koken en nog veel meer. Wil je ook helpen, neem dan contact op met de vrijwilligers van Samen In Oosterbeek (welkom@sameninoosterbeek.nl)

    Vanwege de privacy staan er geen bewoners op de foto.