• Kleding

 • Wedstrijdtenue

  Het tenue van OVC’85 bestaat uit een maroonrood en lichtblauw gestreept shirt ( de zogenaamde "Airbornekleuren"), een lichtblauwe broek en lichtblauwe kousen. De keepers dragen een afwijkende kleur. Voor de officiële OVC’85-kleding (zowel de wedstrijdkleding als overige clubkleding) is OVC’85 een overeenkomst aangegaan met DSE-teamwear in Arnhem en het kledingmerk Acerbis. De wedstrijdkleding is via de club en DSE-teamwear (https://www.dse-teamwear.nl/Webshops/ovc85/) verkrijgbaar.

 • Overige teamkleding

  Via de webshop van DSE-teamwear is de overige teamkleding uit de OVC'85 kledinglijn te koop, zoals trainingspakken, tassen, regenjacks, inloopshirts en het vaste reserveshirt. Deze kleding is op individuele basis aan te schaffen met een tussen OVC'85 en DSE-teamwear overeengekomen korting.

 • Sponsorkleding

  De teamkleding, behalve de wedstrijdshirts voor de jeugdafdeling, kan gesponsord worden. Sponsoring wordt door de club zeer op prijs gesteld. Daarvoor kan vrijblijvend contact opgenomen worden met de sponsorcommissie via sponsoring@ovc85.nl. Bij een akkoord zal de kleding bij DSE-teamwear besteld worden.

  OVC'85 streeft uniformiteit in wedstrijd- en sponsorkleding na en wil daarvoor ook met eenieder dezelfde afspraken maken. Het zelf aanschaffen van teamkleding en het daarop plaatsen van sponsoruitingen is niet toegestaan en ook contractueel vastgelegd met de leverancier. Slechts dan kan ook het officiële clublogo op de kleding worden gedrukt. Bij het nieuwe kledingmerk Acerbis zijn de prijzen overigens zeer aantrekkelijk! De sponsorcommissie hoort graag van u.

 • Zelf

  U dient in ieder geval zelf te zorgen voor voetbalschoenen, scheenbeschermers (altijd verplicht!), eventueel een trainingspak, een windjack en de overige kleding voor de training. In het kader van de uniformiteit dient bij voorkeur de officiële kledinglijn van OVC’85 te worden gedragen. Een trainingsbroek is overigens verplicht bij trainingen bij een buitentemperatuur onder de 10 graden Celsius. Ook voetbalschoenen maken deel uit van de verplichte uitrusting. Op gymschoenen of sportschoenen zonder noppen kan men snel wegglijden en daardoor ongelukkig ten val komen. Voetbalschoenen voorkomen dit.

 • Kledingfonds

  OVC’85 heeft  een kledingfonds. Dit houdt in dat ieder lid jaarlijks een verplichte bijdrage van  €20,00 betaalt om daarvan de wedstrijdkleding en eventuele vervanging als gevolg van normaal gebruik te kunnen bekostigen. Deze bijdrage wordt tegelijkertijd met de eerste contributiebetaling afgeschreven of voldaan.

  Deze kleding betreft het originele wedstrijdtenue voor de gehele jeugd. De vereniging is en blijft eigenaar van deze kleding en deze wordt in bruikleen gegeven aan de leden. Shirtsponsor voor de jeugd zijn het Airborne Museum Hartenstein en Jansen Recycling en Transport B.V. De eerste is maatschappelijk partner van OVC'85 om ook de herinnering aan het verleden in en om Oosterbeek levendig te houden. De tweede is sinds het seizoen 2019-2020 de hoofdsponsor van de jeugdafdeling.

  De wedstrijdkleding wordt aan het begin van het jaar aan de leiders van ieder team uitgedeeld en dient aan het einde van dit jaar weer compleet ingeleverd te worden. Na controle en inventarisatie kan dan aan het begin van het seizoen weer in het tenue gevoetbald worden. Leden hebben de mogelijkheid om extra wedstrijdsokken en wedstrijdbroekjes aan te schaffen via DSE-Teamwear.

 • Regels voor gebruik

  Aangezien OVC’85 eigenaar is van de kleding, is het goed te weten welke regels gelden bij het gebruik. Dit zijn de belangrijkste daarvan:

  1. Bij slijtage of schade door normaal gebruik zal door de club vervangende kleding worden verstrekt, zonder dat daarvoor kosten verschuldigd zijn. Meld slijtage of schade dan ook direct bij voorkeur via de leider aan de club;

  2. Bij verlies of onzorgvuldig gebruik zal vervangende kleding worden verstrekt, de kosten daarvoor zijn echter voor de individuele speler. Kosten voor een shirt zijn €20,00, voor een broek €10,00 en voor sokken €7,50,; Ook die schade graag direct melden, zodat voor vervanging kan worden zorg gedragen; Bij opzegging en vervolgens niet inleveren van de kleding zullen deze bedragen eveneens verschuldigd zijn.

  3. De kleding is uitsluitend om wedstrijden in te spelen, niet voor gebruik op trainingen of om buiten de club mee te lopen. De shirts zullen normaliter drie jaar mee moeten gaan. Dragen buiten het voetbal om zorgt dat er eerder vervanging moet komen, met als gevolg hogere kosten voor de club.

  4. Op het wedstrijdtenue mogen geen andere teksten, nummers, namen en/of sponsoruitingen worden geplaatst, dan na overleg met de kledingcommissie (kleding@ovc85.nl). Dit in verband met het langer moeten gebruiken van de kleding dan een enkel jaar en de verplichtingen naar de sponsoren.